Menü
Sepetiniz

250 TL VE ÜZERİ TÜM ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGONUZ ÜCRETSİZ

Aktardanal Toz Karabiber ( 250g )

Toz Karabiber
Aktardanal Toz Karabiber ( 250g )
  • Stok Durumu: Stokta Var
  • Marka: Aktardanal
  • Ürün Kodu: akt0350
  • Ağırlık: 0.25Kg
  • Barkod: akt0350
Görüntüleme: 2245
32,73₺
Vergiler Hariç: 32,41₺

Ürünümüz 250 g ( iki yüz elli gramlık ) Paketler Halinde Satılmaktadır.

Paket Sayısı Arttıkça Fiyat Azalmaktadır.

Karabiber (Piper nigrum), çiçekli bitkilerden Piperaceae familyasına ait bitkilerin meyvelerinin kurutulup, baharat şeklinde kullanılmasıyla elde edilen toz şeklidir. Beyaz biber, yeşil biber gibi çeşitleri de vardır. Kökeni Hindistan olmasına karşılık, tüm sıcak iklimlerde yetiştirilebilir.

Bilim dünyası tarafından Piper Nigrum olarak bilinen karabiber, kurutulan bir meyvedir. Baharat haline getirilmesinin ardından daha çok kullanılan karabiber hemen her mutfakta özel bir yere sahiptir. Birçok çeşidi bulunan karabiber, ilk olarak Hindistan’da kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonra Akdeniz ülkeleri aracılığıyla tüm dünyaya yayılmıştır. Taze kullanımıyla beraber dünya çapında bilinen bir baharat olmuştur.

Yemeklerin olmazsa olmazı karabiber bugün dünya mutfaklarının hepsinde kullanılmaktadır. Acımsı bir tadı olan baharat aynı zamanda hastalıklarada deva olabilmektedir. Siyah boncuk şeklinde toplanan daha sonra öğütülerek pazarlanan karabiberin taze olarak kullanılması ekstra önemlidir.

Gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere pek çok hastalığa şifa olan karabiber organik ve taze tüketildiğinde daha çabuk etki etmektedir. Bununla beraber bir kişinin ihtiyaç duyduğu A vitaminini karabiber ile karşılaması çok daha kolaydır. Düzenli olarak karabiber yiyen kişilerin bağışıklık sistemleri çok daha güçlü çalışmaktadır.

Karabibergiller (Piperaceae) familyasına mensup olan karabiber aynı isimli meyve veren bitkidir. Toplanan siyah meyvelerinin kurutulduktan sonra öğütülmesiyle karabiber baharatı ortaya çıkmaktadır. Anavatanı Hindistan olan karabiberin Endonezya topraklarında da oldukça eski tarihlerden itibaren kullanıldığı bilinmektedir.

Hemen her yemeğin üzerine kullanılan baharat temelde birçok işlem gören bir meyvedir. İlk kullanımı da bu şekilde olmuştur. Anadolu’da hastalanan hemen herkesin çorbasında kullanılan karabiber, değişen modern çağa rağmen rağbet görmeye devam ediyor. Kış aylarında vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karabiberle alması mümkündür.

En çok Hindistan’ın Malabar civarında yetişen karabiber; Malezya, Orta Amerika ve Brezilya’da da yetişebilmektedir. Ilıman iklimin bitkisi olan karabiber, nemli ve sıcak yerlerde daha kolay büyümektedir. Sarmaşık türlerinden biri olan karabiber, boyu 10 m olabilen bir bitkidir. Yanına örülen duvar ya da çakılan çubuklarla çok daha rahat uzamaktadır. Yaprakları 10-15 cm olan bitkinin, çiçekleri de 15 cm’yi bulmaktadır. Dışarıdan bakıldığında başak koçanını anımsatan çiçekler yüzlerce olup yan yana dizili durmaktadır.

Beyaz çiçekler daha sonra meyvenin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Meyveler oval görünürde, siyah, kırmızı veya beyaz olabilmektedir. Nadiren beyaz olan karabiber meyveleri daha özel yetiştirme şartı gerektirmektedir. Bununla beraber önce yeşil sonra kırmızı daha sonra sarı renk alan meyveler de bulunmaktadır. Meyveler olgunlaşmadan toplanarak güneşte kurutulmaya bırakılır. Kurutulduktan sonra öğütülür ve siyah toz karabiber haline gelir.

Ürünümüz 250 g ( iki yüz elli gramlık ) Paketler Halinde Satılmaktadır.

Paket Sayısı Arttıkça Fiyat Azalmaktadır.


Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi
Whatsapp