Menü
Sepetiniz

250 TL VE ÜZERİ TÜM ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGONUZ ÜCRETSİZ

Aktardanal Tahin

Aktardanal Tahin
En Çok Satan
Aktardanal Tahin
  • Stok Durumu: Stokta Var
  • Marka: Aktardanal
  • Ürün Kodu: akt0014
  • Ağırlık: 1.00Kg
  • Barkod: akt0014
Görüntüleme: 4590
75,00₺
Vergiler Hariç: 74,26₺

Ürünümüz 1 kg ( bir kilogramlık ) Kavanozlar Halinde Satılmaktadır.

5 kg ( beş kilogram ) Tahin Alan Müşterilerimize 2 kg ( iki kilogram ) Pekmez Hediyemizdir.

Tahin, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı yağ gibi bir hale gelmiş şeklidir. İyi kalite susam tohumları sıra ile eleme, kabuklarının soyulması ve ayrılması işlemlerinden sonra yıkanarak 150-200 °C'de 2 ile 3 saat arasında kavrulur. Daha sonra oda sıcaklığına inene kadar bekletilir.

Türk mutfağında oldukça önemli bir gıda maddesi olan tahin, yüzyıllardan beridir insanların tükettiği bir gıda maddesidir. Kimi bölgelerde tahan ismiyle de da anılan tahinin ham maddesi susamdır. Susamların ezilerek çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile üretilen tahin, özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bir besindir.

Tahin Nedir, Nasıl Yapılır?

Tahin, susam bitkisinin ezilerek birtakım işlemlerden geçirilmesi ile üretilen tahin, hammaddesi olan susamların koyu ve hafif akıcı bir kıvama gelmesi ile üretilen bir lezzettir. Tahin, Türk mutfağında özellikle kış aylarında kahvaltıların sevilen lezzetlerinden biridir. Yediden yetmişe her yaştan insan tarafından keyifle tüketilen tahin, pekmez ile belirli miktarlarda karıştırıldığında ekstra lezzetli bir hale gelmektedir. Peki, tahin neden ve nasıl yapılır?

Tahin, iyi kalite susam tohumlarının toplanıp eleme işleminden geçirilerek kabuklarından ayrılmasının ardından elde edilen susam tohumlarının yıkanarak bir süre kavrulması ile imal edilmektedir. Kavrulan susamlar, bir süre bekletilerek soğumaya bırakılır ardından kavrulan susamlar özenle ezilerek tahin halini almaktadır.

Tahinin Faydaları Nelerdir?

Ülkemiz için geleneksel bir lezzet olan tahin; Orta Doğu, Uzak Doğu ve Afrika ülkelerinde de geleneksel bir gıda maddesidir. Tahin, içeriğinde barındırdığı vitaminler ve mineraller ile oldukça besleyici ve doyurucu bir gıda maddesidir. Zengin besin değerine sahip olan bu lezzetli ürün, insan vücudu için sayısız fayda sağlamaktadır. Tahinin insan sağlığına olan katkılarını sizler için derledik.

tahin faydaları nelerdir?

  • Ham maddesi olan susamın güçlü bir kalsiyum kaynağı olması sebebiyle tahin de kalsiyum açısından zengin bir gıda maddesidir. Bu sebeple kemik ve kas gelişimi için oldukça önemlidir. Bu sayede hayvansal gıdalar tüketmeyen vegan ve vejetaryen bireyler de kalsiyum ihtiyaçlarını tahin tüketerek giderebilirler.
  • Çinko, C vitamini, demir ve selenyum açısından da oldukça zengin bir besin olan tahin, özellikle kış aylarında vücut direncinizi arttırarak hastalıklara karşı vücudunuzu korumaya yardımcı olmaktadır.
  • Tahin, içeriğinde yüksek oranda bulunan çinko sayesinde cildin daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca tahin içeriğinde yüksek oranda bulunan B ve E vitaminleri de kan hücrelerini besleyerek cilt üzerinde olumlu etkiler göstermektedir.
  • Tahin, doymamış yağ oranı yüksek olan bir besin olduğu için düzenli tüketilmesi halinde vücutta bulunan kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalıkları ihtimalini en aza indirir.
  • Tahinin içerisine bir miktar pekmez eklediğinizde bu karışım güçlü bir E vitamini kaynağıdır. E vitamini ise cinsel gücü arttırıcı bir özellik göstermektedir.
  • Tahin, içeriğinde bulunan lignan adlı madde sayesinde kan dolaşımını düzenleyerek kasların gevşemesini sağlar ve tansiyon üzerinde düşürücü etki gösterir.
  • Tahin içerdiği B, C ve E vitaminleri sayesinde ülser, gastrit gibi mide hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir.
  • Zengin besin içeriği sayesinde güçlü bir antioksidan özelliği gösteren tahin, düzenli tüketildiği takdirde kanser hastalıklarına yakalanma ihtimalinizi en aza indirmektedir.

Tahin Nasıl Tüketilir?

Sade olarak tüketebileceğiniz tahin, ülkemizde özellikle bal ya da pekmez ile karıştırılarak zengin besin değerine sahip tatlı olarak tüketilen bir gıda maddesidir. Aynı zamanda tahin ürünlerini yemeklerinizde ya da hamur işlerinize ekleyerek de yaptığınız yemeklerin lezzetini arttırabilirsiniz. Örneğin; humus yaparken içerisine bir miktar tahin ekleyebilirsiniz. Pastacılık sektöründe de tahinin lezzetinden sıklıkla yararlanılmaktadır. Tahinli çörek, tahinli poğaça ya da tahinli ekmek olarak da afiyetle tüketebilirsiniz.

Ürünümüz 1 kg ( bir kilogramlık ) Kavanozlar Halinde Satılmaktadır.

5 kg ( beş kilogram ) Tahin Alan Müşterilerimize 2 kg ( iki kilogram ) Pekmez Hediyemizdir.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi
Whatsapp