Menü
Sepetiniz

250 TL VE ÜZERİ TÜM ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGONUZ ÜCRETSİZ

Aktardanal Gülnar Sumağı ( 250g )

Gülnar Sumağı
Aktardanal Gülnar Sumağı ( 250g )
  • Stok Durumu: Stokta Var
  • Marka: Aktardanal
  • Ürün Kodu: akt0370
  • Ağırlık: 0.25Kg
  • Barkod: akt0370
Görüntüleme: 1826
30,00₺
Vergiler Hariç: 29,70₺

Ürünümüz 250 g ( iki yüz elli gramlık ) Paketler Halinde Satılmaktadır.

Paket Sayısı Arttıkça Fiyat Azalmaktadır.

Sumak, çalı görünümünde bir bitki cinsi. Sumak bitkisinin meyvesi küre biçiminde, kırmızımsı, ekşi lezzette olur. Uygun yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan "sumak" elde edilir. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir.

Sumak nedir? 

Serbest radikaller, vücudumuzdaki metabolik olaylar sonucu veya dış etkenler ile birlikte oluşabilen, ancak birçok hücremiz ile etkileşerek birçok hasara da neden olabilen moleküllerdir. Serbest radikalleri artıran dış etkenler  UV ışınları, siga ra içme, ilaçlar, paketli gıdalar gibi faktörlerdir. Vücudumuz bu serbest radikalleri temizleyebilmektedir. Temizlik yapan doğal koruyucularımız vitaminler, mineraller, fitokimyasallar ve bazı enzimlerdir. Bu üretim ve temizlik arasında dengesizlikler oluşmasına da “oksidatif stres” denir. Oksidatif stres; erken yaşlanma, kalp hastalıkları, diyabet oluşumu, karaciğer, akciğer ve böbrek hastalıkları, bazı nörolojik hastalıkları ve kanserler ile ilişkilidir. Bu nedenle antioksidanlar sağlığın korunması, geliştirilmesi ve tedavilerde çok önemlidir. Besinleri antioksidan kapasitelerine göre değerlendirmede ORAC (Oksijen Radikal Absorbans Kapasitesi) değeri kullanılır. Sumak ORAC değeri en yüksek besindir. 


Sumak ne işe yarar? Sumak Co vid de işe yarar mı?

Pandemi süreci ile birlikte bağışıklık güçlendirme birçoğumuzun öncelikli konusu oldu. Henüz sumağın Co vid-19 ile ilgili yapılmış bir çalışması olmamak ile birlikte, bilinen birçok enfeksiyona karşı koruyucu antiseptik ve antiinflamatuar etkisinin olması yine sumağı gündeme getirmektedir. Pandemi sürecinde bağışıklık güçlendirmek ve Co vid tedavilerini desteklemek için her günümüze sumak koymak doğru bir yaklaşım olacaktır. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen sumak bitkisinin Co vid dışında ÜSYE (üst solunum yolu enfeksiyonu), idrar yolu enfeksiyonlarında da tedaviye destek etkisi olduğu çalışmalar ile kanıtlanmıştır. 


Sumak diyabete iyi gelir mi?

“Oksidatif stres” enflamasyon artışına da neden olmaktadır. Bu da in sülin direnci, diyabet gelişiminde önemli bir mekanizmadır. Yapılan çalışmalarda sumağın içerdiği yüksek antioksidan sayesinde prediyabet, diyabet durumlarında tedaviye destek olduğu, kan şekeri dengelenmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Prediyabet yani in sülin direnci ülkemizde her iki kişiden birinin sağlık sorunudur. Bu nedenle sumak hepimizin sofrasında yer almalı.


Sumak kalp hastalıklarına iyi gelir mi?

Artan enflamasyon yine kalp damar hastalıklarının da temelinde bulunmaktadır. Kalp plakları gelişimi yani damar tıkanıklarının önlenmesinde sumaktan faydalanılır. Hem kalp hastalıklarında korunma hem mevcut hastalığın tedavisini desteklemek amacı ile sumak günlük beslenmede yer almalıdır.


Sumak bitkisi obeziteye iyi gelir mi?

Çağımızın vebası obezitede artan bel çevresi, artan yağ kütlesi yine enflamasyon ile yakından ilişkilidir. Kilo verme süreçlerinde hem yağ yakımını hızlandırmak, hem de ödem atmak için sumak listelerimizin vazgeçilmezidir. 


Sumak karaciğer detoksunda işe yarar mı?

Karaciğer en önemli organlardan biridir. Sumağın yüksek antioksidan kapasitesi yine detoks programlarının da daha etkin olmasını sağlamaktadır. 


Sumak hangi bölgede yetişir? Sumak nerede yetişir?

Yemeklere ve salatalara ekşimsi bir tat vermesi nedeniyle Türk mutfağında önemli bir yeri olan ve özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde yemek yapımında sıklıkla kullanılan sumak bitkisi; İran, Afganistan, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz'de yetişmektedir.


Sumak hangi yemeklerde kullanılır? Sumak nasıl yapılır?

Sumağı, çay olarak veya salatada yoğurtta baharat olarak, yemeklerinize çeşni olarak ekleyebilir. Hem lezzetli hem sağlığı birçok yönden koruyucu etkisinden faydalanabilirsiniz.


Sumaklı salata sosu tarifi (4 kişilik bir salata için)

Yarım küçük boy limon

1 yemek kaşığı fermente edilmiş elma sirkesi

1 tatlı kaşığı sumak

1 çay kaşığı dağ kekiği

1 diş rende sarımsak 

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kış mevsim sebzeleri ile hazırlayacağınız salatalarınız için fonksiyonel salata sosu ile bağışıklığını desteklerken hafifleyebilirsiniz.


Sumağın faydaları nelerdir?

Anne sütünü artırması sumağın peki bilinmeyen faydaları arasındadır. Bunun yanında vajinal akıntı gibi jinekolojik hastalıklarda da kullanımı fayda sağlamaktadır.


Sumak hangi mevsimde olur?

Ülkemizde Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen sumak, yöresel yemeklere de lezzet vermektedir. Ağustos, Eylül aylarında toplanır ve daha sonra kurutulup baharat halini alır. 


Sumak çayı nasıl yapılır?

1 kupa kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı sumak, 1 adet dal tarçın ve 2-3 adet karanfili koyarak 4-5 dk. kadar demlenmeye bırakınız. Günde 1 veya 2 bardak kadar içebilirsiniz. Öğün aralarında hem bağışıklığı destekleyip, hem mideyi rahatlatacak hem de ödem atmanıza yardımcı olacaktır.

Ürünümüz 250 g ( iki yüz elli gramlık ) Paketler Halinde Satılmaktadır.

Paket Sayısı Arttıkça Fiyat Azalmaktadır.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi
Whatsapp